Donderdag 23 maart 2023
Rouw- en verliescafé 

gastspreker Nadia Meziane 

'Tussen verlies en verbinding.
Over mantelzorg en rouw'


Als mantelzorger neem je de zorg op voor iemand uit je directe omgeving die door ziekte, ouderdom of een beperking, extra ondersteuning nodig heeft. Dikwijls is dit geen bewuste keuze en ben je mantelzorger voor je het goed en wel weet. Zorgen voor een ander is een echte kwaliteit en vinden we meestal vanzelfsprekend. Maar soms is het ook bijzonder moeilijk en eenzaam. Je worstelt met lijden en zingeving, je raakt fysiek en psychisch uitgeput, je mist houvast, erkenning en ondersteuning.

Veel mantelzorgers moeten leven met een ‘levend verlies’ en worden met steeds meer beperkingen geconfronteerd. Daardoor neemt de intensiteit van hun verdriet toe, botsen ze altijd weer tegen nieuwe grenzen aan en lijden velen van hen aan chronische rouw.

Nadia Meziane is mantelzorgcoach en heeft een praktijk ‘De schone verbinding’, waar ze (mantel)zorgers begeleidt en ondersteunt. Vanuit haar kennis en eigen ervaringen als mantelzorger en haar verschillende therapeutische opleidingen ontwikkelde ze een traject dat op drie pijlers steunt: individuele ruimte, ruimte voor bewustwording en ruimte voor verbinding en beleving.

Op dit rouwcafé heeft ze het over de moeilijke positie van de mantelzorger, tussen verlies en verbinding in, over mantelzorg en zelfzorg en over hoe je kunt zorgen voor een ander zonder jezelf te verliezen.

www.mantelzorgcoaching.be


PRAKTISCH

Gastspreker: Nadia Meziane

Donderdag 23 maart 2023 van 19u tot 22u 

Ontmoetingscentrum Patria, Kerklaan 37  - 8310 Assebroek (Brugge)

Bijdrage: 10 euro 

Info en inschrijven: lutvanschoors@gmail.com  of  0474 97 94 39


Inschrijvingen en inlichtingen voor Brugge

Gastvrouw Lut 
Voor meer info en inschrijven lutvanschoors@gmail.com 
of 0474 97 94 39

 

LOCATIE Rouw- en verliescafé Brugge
Ontmoetingscentrum Patria - Kerklaan 37 8310 Assebroeck