Dinsdag 25 juni 2024

Rouw- en verliescafé
met gastsprekers Hannes Couvreur en Bjorn Smet 

'TERUG IN JE KRACHT NA EEN DIAGNOSE ALS NEURODIVERGENT'

 


Neurodiversiteit betekent dat het brein van mensen verschillend kan zijn en dat er dus verschillende manieren zijn van denken, leren, waarnemen en interpreteren.

Mensen die een andere neurologische ontwikkeling hebben dan ‘het gemiddelde’, worden ‘neurodivergent’ genoemd.  Neurodivergentie omvat meestal autisme, dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit.

Het krijgen van een dergelijke diagnose -soms op latere leeftijd en na heel wat stressvolle jaren- kan ervoor zorgen dat je leven even helemaal ondersteboven wordt gehaald.  Die nieuwe realiteit zorgt er namelijk voor dat je afscheid moet nemen van wie je dacht te zijn.

Hannes Couvreur en Bjorn Smet lichten toe hoe ze na het krijgen van een diagnose terug in hun kracht konden komen.

Hannes Couvreur kreeg zijn diagnose autisme en adhd in 2019 na jaren van chronische depressies en een complete crash in de zomer van 2017.

Sindsdien is zijn leven grondig veranderd. Vandaag is hij halftijds huisvader voor zijn twee dochters, actief als kunstenaar (vooral als fotograaf) en als ervaringsdeskundige rond autisme en geestelijke gezondheidszorg.

Meer over Hannes en zijn werk vind je op www.hannescouvreur.be en via facebook.

 

Bjorn Smet kreeg zijn diagnose adhd (van het gemengde type) begin 2023. 

De bevestiging en het besef dat zijn hersenen neurobiologisch anders ‘bedraad’ zijn, zorgde dat heel wat puzzelstukjes samenvielen.

Bjorn is sinds 2019 zelfstandig actief als vormingswerker-trainer, coach en consultant.  Als ervaringsdeskundige met stress, overspanning en neurodivergentie wil hij anderen ondersteunen in hun zoektocht naar meer relatieve, mentale rust.

Meer over Bjorn via www.pulse8.be en via www.linkedin.com/in/bjornsmet-pulse8/

 


Praktisch

Gastsprekers: Hannes Couvreur en Bjorn Smet

Dinsdag 25 juni 2024 van 19.30u. tot 22 u.

in MOK vzw, Beervelde-Dorp 56, Beervelde

Bijdrage: 5 euro

Info en inschrijven: carinedhondt@outlook.com / 0477 81 83 26


Inlichtingen en inschrijvingen voor Lochristi

gastvrouw Carine D'hondt

carinedhondt@outlook.com of 0477 81 83 26