Donderdag 9 februari 2023
Rouw- en verliescafé 'Rouwen en werk: een niet zo evidente combinatie...'

Gastspreker Saskia Saelens


Hoe wil ik als rouwende werknemer benaderd worden?

  

Saskia Saelens is sociaal werker van opleiding. Ze combineert les geven over ‘rouw en verlies’ met een eigen praktijk als rouw- en verliesbegeleider/therapeute en als loopbaancoach.

 Ze is opleidingscoördinator en lesgever in het Postgraduaat Rouw- en Verliesconsulent in de Arteveldehogeschool. Ze deed ook reeds onderzoek mbt het thema ‘rouw en verlies’; o.a. over ‘behoeften van jonge nabestaanden na zelfdoding en hun peers’ in samenwerking met ‘Werkgroep Verder’ maar ook over  ‘ondersteuning van rouwende werknemers’.

 In haar eigen praktijk in Destelbergen begeleidt ze rouwenden en mensen met een betekenisvol verlies. Als freelancer coacht ze verkeersslachtoffers en hun nabestaanden bij ‘Getuigen Onderweg’’ en begeleidt ze een praatgroep van ouders van verongelukte kinderen (OVK).

 

PRAKTISCH

Donderdag 9 februari van 19 - 22 uur

Herberg Macharius, Coyendanspark 1 in 9000 Gent

Info en inschrijven: Lief Hanssens, lief.hanssens@gmail.com - 0498 93 85 67

Vrije bijdrage

Als rouw- en verliesbegeleider/therapeute en als loopbaancoach komt het thema ‘rouw en werk ‘ vaak terug in haar gesprekskamer terwijl daar maatschappelijk gezien eigenlijk bitter weinig aandacht aan besteed wordt.

Veel rouwenden worstelen met vragen over het terug aan de slag gaan. Is terug gaan werken een goede afleiding? Wanneer ben ik hier klaar voor? Wat als het mij niet lukt? Wie wil/zal ik in vertrouwen nemen? Gaan mijn collega’s/leidinggevende mij vooral benaderen als ‘rouwende’ of als ‘rouwende werknemer’? Hoe kijk ik daar zelf naar en wat wil ik dan? Wat als ik op het werk plots overmand wordt door mijn verdriet? Wil/kan ik hetzelfde werk nog wel doen nadat ik mijn dierbare ben verloren?

In dit rouwcafé zal het gaan over hoe rouwende werknemers zoekende zijn hierin.


Inlichtingen en inschrijvingen:

Contactpersoon & gastvrouw Lief:
lief.hanssens@gmail.com of 0498 93 85 67