Cafés passés


Hieronder vind je onze voorbije cafés. Zo kun je nog eens terugblikken en zien welke thema's zoal aan bod komen.


Juli 2023
Mei 2023

Het lichaam rouwt altijd mee - Brugge 25/05/2023

Dat een groot verlies veel verdriet meebrengt en een lange periode van rouw, weten we allemaal. Maar dat verlies ook een grote invloed heeft op je fysieke conditie en je energieniveau, daar staan we te weinig bij stil. Toch ervaren veel rouwende mensen allerhande lichamelijke klachten: grote vermoeidheid of slapeloosheid, niet kunnen eten, hyperventilatie, spanningspijnen, ziektes die erger worden of weer de kop opsteken, enzovoort.   

Lees meer »
April 2023
Maart 2023

Kinderen en jongeren in rouw - Izegem 20/03/2023

Ieder van ons krijgt jammer genoeg ooit te maken met het verlies van een dierbare. Als dat vroeg gebeurt, in je kindertijd of als jongere, komt dat extra hard aan. Gastsprekers Veronique Vonck en Vicky Bossuyt maakten het zelf mee en vertelden over hun eigen verlieservaring en hun engagement bij de vzw Missing You. Die vzw staat kinderen, jongeren en jongvolwassenen bij tijdens het doorlopen van hun rouwproces. 

Lees meer »
Februari 2023
December 2022

Opstart rouw- en verliescafé Izegem - 12/12/2022

Rouw- en verliescafé IZEGEM is gisteren van start gegaan. Het thema was 'Verlies en gemis van een dierbare", iets wat in deze tijd van het jaar bijzonder pijnlijk kan zijn. Het was een warm en gezellig café met hartelijke gastvrouwen, een empathische en boeiende spreekster en bezoekers die ook heel wat te vertellen hadden.

Lees meer »
November 2022
Oktober 2022