Wie is wie bij Rouw- en verliescafé Vlaanderen?Gastvrouwen - bestuursleden

Rouwtherapeut en verliesbegeleider Karin

"Ik droomde al lang van een rouw- en verliescafé omdat  ik regelmatig in mijn praktijk (www.levennaverlies.be ) cliënten hoorde zeggen:

Bewustzijnscoach Nathalie

"Op mijn persoonlijk pad ben ik meer dan eens geconfronteerd met verlies, in al zijn facetten. 
Door deze ervaringen besef ik hoe belangrijk het is om hierin erkend en herkend te worden. 

"Waar kan ik nog terecht met mijn verhaal?"
Met onze ontmoetingsmomenten geef ik deze mensen een plek waar ze met hun verhalen terecht kunnen. "

 

Karin Verheyen - voorzitter en gastvrouw in Temse

Deze verbinding tot stand brengen, is mijn drijfveer achter de oprichting van onze rouw- en verliescafés. "

 

Nathalie Rassauw - penningmeester


Rouwtherapeut en verliesbegeleider Lut

"Ik geloof echt dat mensen in rouw de beste troost en ondersteuning vinden in de verbinding met anderen. Daarom sta ik met hart en ziel achter het rouw- en verliescafé."

 

Lut Van Schoors - secretaris en gastvrouw in Brugge

Carine is mama van een tienerdochter en woont met haar gezin in Lochristi. Haar eigen rugzak met veel verlieservaringen bracht haar in contact met onze VZW.

“Omdat er op rouw en verlies nog steeds zoveel taboe zit, vind ik dit een prachtig initiatief om mensen samen te brengen, om in alle veiligheid verlies met elkaar te delen.

Ik wil mijn steentje bijdragen aan een warmere rouwcultuur.  Het is mooi om via dit initiatief zoveel verbondenheid te zien.

Mijn engagement bij onze VZW zie ik als een bijzonder zinvolle bijdrage. Ik ga ook verder aan de slag met allerlei rouw- en verliesopleidingen om mijn eigen rouwproces nog beter in kaart te brengen en me hierin te professionaliseren."

Carine D'hondt - bestuurslid en gastvrouw in Gent


Voel jij je aangesproken door onze missie?  Wil jij ook je schouders zetten onder ons project? 

Contacteer ons via onderstaand formulier en laat ons weten wat jouw drijfveer is. 

Wij organiseren 2x per jaar een infomoment voor nieuwe kandidaat gastvrouwen /-heren. 

Contacteer ons:


Gastvrouwen en -heren


Life- en kindercoach Carine
( www.carinecoaching.be )

Ik specialiseerde me in rouw en verlies uit persoonlijke interesse. 
Ook ikzelf heb mijn rugzakje met verlies en ben ermee aan de slag gegaan. Vaak gebruik ik creatieve en lichaamsgerichte oefeningen. “Uit het hoofd - vanuit het lichaam” is mijn motto!
Met het rouw en verliescafé hoop ik lotgenoten te verbinden in respect voor ieders grenzen.

 

Carine De Bolle is gastvrouw in Denderleeuw 


Verliescounselor & psychotherapeut Véronique
( www.veroniquedilien.be / www.paddockoptgeneuth.be)

Door persoonlijke ervaringen heb ik de motivatie mogen ontdekken om anderen te ondersteunen in hun rouw – en verliesproces. Een uniek proces waarin mensen de ruimte moeten krijgen het zelf in te vullen. Dit pad alleen bewandelen is niet altijd gemakkelijk. Daarom…

Zelf heb ik de kracht gevonden in het werken met paarden om te groeien in mijn eigen processen. Tijdens een rouw- en verliescafé geen paarden maar wel samenzijn en ondersteuning in kracht en groei, dat is het doel wat ik voor ogen heb.

Veronique Diliën is gastvrouw in Maasmechelen

 

 


Op 22 januari 2020 overleed Michiel Claus, de zoon van Marleen, tengevolge van een verkeersongeval. Michiel was mede eigenaar van café de Wipschutter en had verschillende zomerbars in en rond Kontich.

Marleen: “Wij werden in ons verdriet enorm gedragen door familie en vrienden en weten hoe belangrijk het is om mensen te hebben waarmee je kan praten. Al vlug kwam bij mij het idee om iets te organiseren voor lotgenoten in Michiel zijn café. Ik kwam via een vriend in contact met Karlijne en zo begonnen we te brainstormen.”


Karlijne is ritueelbegeleider, helpt zo mensen bij schakelmomenten in het leven, waaronder afscheid er een van is. Daarnaast streeft Karlijne met creatieve projecten naar meer openheid en zichtbaarheid wat rouw en verlies betreft. Zo maakt ze, samen met Alexandra Hustinx, onder de naam ’Rouwe Vrouwen’ een podcast met rouw als thema. 

Marleen Brion en Karlijne Moons zijn gastvrouwen in Kontich


Evelien is 39 jaar en mama van 3 kindjes. “In 2019 verloor ik mijn man na suïcide”, vertelt ze. “Dit ingrijpend verlies heeft me doen stilstaan én verdergaan. Ik volgde dit jaar de opleiding rouw- en verliesconsulent aan Arteveldehogeschool.

Het deed me nog meer zin krijgen om de nieuwe rouwcultuur in Vlaanderen mee op de kaart te zetten en daarvoor zijn de rouw- en verliescafés een mooi en waardevol initiatief waar ik graag aan meewerk. Tot binnenkort in Gent dus!” 

Laure is sociaal assistent en genoot bijkomende vormingen in o.a. Shiatsu, Tai Tchi Qi Gong, Zang, Vedic Art. Momenteel volgt ze een postgraduaat verlies- en rouwconsulent aan de Artevelde-hogeschool. Ze houdt van mensen, dieren, de natuur en alles wat om ons heen leeft.

Laure: “De tijd die ik heb gewerkt om mensen te begeleiden in een woonzorgcentrum, een dagcentrum voor personen met een mentale beperking, en in een palliatieve zorgafdeling... heeft mijn passie verder gevormd om met mensen samen op weg te gaan. Ik voer graag gesprekken over spiritualiteit, over persoonlijke ontwikkeling, over de magie van het leven, maar ook over de zwarte en donkere kanten ervan.”


Over haar engagement voor het rouw- en verliescafé zegt Lief het volgende: “Door persoonlijke verlieservaringen ben ik overtuigd van de werking van een rouwcafé. Ik heb het rouwcafé in Brugge leren kennen en de meerwaarde bij vele mensen mogen ervaren.
Daarvoor wil ik me inzetten.”

Evelien Maerten, Laure Faingnaert en Lief Hanssens zijn gastvrouwen in Gent.