Onze bezoekers getuigen...


"Als we samen kunnen lachen en feesten, waarom kunnen we dan niet samen huilen en rouwen?”.  Prachtige en krachtige bedenking van Pieter Deknudt. Ik was even van mijn sokken geblazen want dit kwam stevig binnen! Als ervaringsdeskundige ken ik dit maar al te goed. Rouw zit al veel te lang in een hoekje verstopt, maar samen met meer dan 30 verenigingen wil Pieter een ware warme revolutie ontketenen in het Vlaamse rouwlandschap.
In het Rouw- en Verliescafé Gent luisterde ik naar het verhaal van Reveil en alle mooie projecten die stilaan verwezenlijkt worden. Dit inspireert! Blij dat ik er bij was!
Veel dank aan Rouw- en Verliescafé Gent voor de organisatie en het warme onthaal."

 

"Heel de sfeer hier nodigt uit om te praten en te delen. Ik kom niet alleen luisteren naar de gastspreker, ik weet dat ik hier ook mensen zal ontmoeten die mij verstaan omdat ze ook een verlies hebben meegemaakt."

 

"Het is de eerste keer dat ik hier kom. Vanavond heb ik een gesprek gehad met iemand die ik voordien niet kende en dat veel dieper ging dan de gewone gesprekken met mijn vrienden."

 

"Ik kwam hier met de intentie om wat te luisteren naar de gastspreekster Nadia, met de bedoeling om me te informeren. Maar door haar relaas besefte ik pas goed hoe diep ik in de rol van mantelzorger zit en hoe het mijn leven beheerst. Dat voelde eerst erg confronterend maar het doet me tegelijk ook deugd om me er bewust van te zijn en er met lotgenoten over te kunnen spreken die in hetzelfde bootje zitten."

 

"Ik vind vooral herkenning in het verhaal dat ik hier bij lotgenoten te horen krijg. Ik herken er mijn eigen verhaal hierin."

 

"Het doet deugd dat anderen je niet raar vinden en dat je erkenning krijgt van lotgenoten. je voelt je een stuk gedragen door de groep."

 

"Ik kwam vooral om te luisteren naar de spreker en me te informeren. Het was een geruststelling om te horen dat het normaal is wat ik ervaar, want anderen ervaren hetzelfde. Ik hoorde hier ook hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen."