Onze bezoekers getuigen...


"Heel de sfeer hier nodigt uit om te praten en te delen. Ik kom niet alleen luisteren naar de gastspreker, ik weet dat ik hier ook mensen zal ontmoeten die mij verstaan omdat ze ook een verlies hebben meegemaakt."

 

"Het is de eerste keer dat ik hier kom. Vanavond heb ik een gesprek gehad met iemand die ik voordien niet kende en dat veel dieper ging dan de gewone gesprekken met mijn vrienden."

 

"Ik kwam hier met de intentie om wat te luisteren naar de gastspreekster Nadia, met de bedoeling om me te informeren. Maar door haar relaas besefte ik pas goed hoe diep ik in de rol van mantelzorger zit en hoe het mijn leven beheerst. Dat voelde eerst erg confronterend maar het doet me tegelijk ook deugd om me er bewust van te zijn en er met lotgenoten over te kunnen spreken die in hetzelfde bootje zitten."

 

"Ik vind vooral herkenning in het verhaal dat ik hier bij lotgenoten te horen krijg. Ik herken er mijn eigen verhaal hierin."

 

"Het doet deugd dat anderen je niet raar vinden en dat je erkenning krijgt van lotgenoten. je voelt je een stuk gedragen door de groep."

 

"Ik kwam vooral om te luisteren naar de spreker en me te informeren. Het was een geruststelling om te horen dat het normaal is wat ik ervaar, want anderen ervaren hetzelfde. Ik hoorde hier ook hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen."