Over verlaat verdriet en uitgestelde rouw
Soms kun je na een verlies niet rouwen, omdat je te klein bent om te begrijpen wat er is gebeurd bijvoorbeeld. Of omdat het verdriet te overweldigend is en je het niet onder ogen kunt zien. Dat kan later in je leven opspelen onder de vorm van fysieke klachten, angst, stress, kwaadheid, somberheid, enz. Het verdriet dat er vroeger niet kon zijn vraagt je aandacht. En dan kan het, ook na vele jaren, alsnog nodig zijn om te rouwen.
Ann Kindts was zeven toen haar broertje van vijf overleed. Omdat veel van wat toen gebeurde gewoonweg te pijnlijk was, ging haar omgeving snel over tot de orde van de dag. Over het verdriet werd nooit veel gesproken. Toen ze jaren later terechtkwam in iets waarvan iedereen dacht dat het een burn-out was, groeide gaandeweg het besef dat aan de basis van haar crisis, haar onverwerkt verdriet lag.
In dit rouwcafé leest Ann voor uit haar boek 'Voor altijd in mijn hart'. Ze vertelt over hoe zij met de gebeurtenissen van lang geleden moest leren omgaan en hoe ze die stap voor stap een plaats kon geven in haar leven.
Lara Taveirne, auteur, regisseur en meter van onze rouw- en verliescafés, zal op dit rouwcafé aanwezig zijn en gastspreker Ann inleiden.
Fluitist Paul De Baere zal met zijn dwarsfluit de avond sfeervol opluisteren.